Wedstrijdverslag

Triathlon Staphorst onder tropische omstandigheden

Onder tropische omstandigheden is op zaterdag 26 mei 2018  de triathlon in Staphorst gehouden. Om exact 13.00 uur schoot Wethouder Krale de eerste deelnemers weg. Hierna was het de hele middag spektakel in en om zwembad de Broene ‘eugte. Verschillende series en afstanden volgden elkaar in rap tempo op.

Winnaar op de 1/4e afstand werd Ernst van Bergen uit Groningen, op de hielen gevolgd door de thuisfavoriet André Brakke. Op de 1/8e afstand ging de winst naar Ingmar Kloek uit Dedemsvaart die de 500m zwemmen, 20km fietsen en 5 km hardlopen zelfs binnen het uur wist af te werken.

Bij de dames ging de winst op de 1/4e afstand naar Alinda Lindenboom uit Zwolle, in een tijd waar menig man jaloers op zou zijn. Snelste dame op de 1/8e afstand was Elsemieke de Vos uit Ede, in eveneens een zeer snelle tijd die tussen de mannen niet had misstaan.

Kortom het ging hard en snel in het tropische Staphorst.

Het in grote getale toegestroomde publiek hielp hier zeker aan mee. Rondom het gehele parcours zaten mensen, in de tuin, in de berm en uiteraard in de finishstraat waar het een drukke bedoening was. De plaatselijke matadoren werden natuurlijk extra aangemoedigd. We kunnen wel zeggen dat Staphorst de triathlon sport omarmt heeft. De circa 85 vrijwilligers die actief waren, zijn hiervan een goed bewijs!

En uiteraard hielp het mee dat er van alles te verdienen was in Staphorst, want het was werkelijk een prijzenregen. Naast 3 eindprijzen per afstand, voor zowel onder 40 als boven de 40, waren er prijzen voor de snelste zwemmer, fietser en loper. En uiteraard werden de beste deelnemers uit de gemeente Staphorst naar de ceremonie protocollaire geroepen.

Beste ‘Staphorsters’ op de 1/4e afstand waren André Brakke, die net naast de overwinning greep, en Gerda de Groot. Op de 1/8e afstand ging de eer naar oud organisator Benny Hulst en Femmy Kuiper.

Al met al kan de organisatie wederom terugkijken op een fantastische dag met een evenement dat 3 verschillende sporten samenbrengt. Een zonder meer unieke samenwerking van 4 verschillende verenigingen uit de gemeente Staphorst, namelijk: de Reddingsbrigade Staphorst, Bos Bedden Loopgroep AG’85, Wieler Toerfiets Club Staphorst en zwemvereniging de Nieuwe Slag.